Prisma Express

Prisma Express adalah salah satu pengendali bas yang baru dibuka di Kuala Lumpur, Malaysia, yang mengkhususkan diri dalam menyediakan perkhidmatan bas dari Kuala Lumpur ke destinasi lain di Semenanjung Malaysia. Selama bertahun-tahun, Prisma Express telah berjaya menarik lebih ramai penumpang dengan menambah beberapa bandar ke destinasinya dan mempelbagaikan laluannya ke Wilayah Utara, Kuantan ke Dungun misalnya.

Laluan bas baru, dari Johor Bahru ke Kuala Terengganu dan sebaliknya, juga telah dilancarkan oleh Prisma Express baru-baru ini. Penumpang yang ingin menaiki bas dari Johor Bahru mempunyai pilihan untuk menaiki bas di Terminal Bas Larkin atau Pasir Gudang, manakala di Kuala Terengganu, perhentian bas di Terminal Bas Kuala Terengganu dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA). Perjalanan sehala antara Johor Bahru dan Kuala Terengganu dengan Prisma Express berharga RM 48.00.

Bagi mengutamakan kemudahan penumpang, pengusaha bas terus berusaha sebaik mungkin dalam memberikan perkhidmatan terbaik. Prisma Express mempunyai kakitangan yang mesra dan membantu serta memastikan penumpang selesa dalam perjalanan mereka.

Destinasi bas Prisma Express yang terkenal ialah Kuala Lumpur, Kajang, Klang, Johor Bahru, dan Changlun. Sementara itu, laluan paling popular mereka termasuk Terminal Bersepadu Selatan ke Pasir Gudang, Terminal Bersepadu Selatan ke Masai, Kuala Lumpur ke Pasir Gudang, Kuala Lumpur ke Masai, dan Terminal Klang Sentral (Terminal Bas Klang) ke Pasir Gudang.

Perkhidmatan Prisma Express

Prisma Express berpengalaman dalam menawarkan perkhidmatan bas di beberapa laluan bandar. Syarikat bas membuat usaha berterusan dalam menyediakan perkhidmatan segera. Ia terdiri daripada bas yang diselenggara dengan baik dan kakitangan yang mesra membantu penumpang pada setiap masa. Perjalanan dengan Prisma Express kerana bas mereka mematuhi masa dan memberikan pengalaman yang menyeronokkan.

Laluan Popular Prisma Express

Antara perjalanan popular yang dikendalikan oleh Prisma Express:

  • Kulai ke Kuantan
  • Penang ke Masai
  • Unisza ke Tanjung Gemok
  • Changlun ke Masai
  • Tanjung Gemok ke Dungun

Butiran Hubungi

Bandar 13 Street, Number 231A, Metro 2, Taman Melawati, 53100, Kuala Lumpur
Tel No: +60-19-359 9774
Email: [email protected]

Tiket bas online Prisma Express boleh didapati di eticketing.my